بونسای کارمونا

بونسای کارمونا

کارمونا میکروفیلا (Carmona) یا ( Fukien Tea ) درختچه همیشه سبز اصالتا از کشور چین و نام آن از استان Fukien در جنوب شرقی چین گرفته شده است. همچنین در مناطقی از ژاپن، اندونزی، تایوان و استرالیا نیز بومی است. این درختچه دارای برگهای سبز تیره براق است که با کرک پوشیده شده و جمع و جور و بسیار متراکم می شود.

کارمونا در چین و پنجینگ بسیار محبوب است و در کشورهای غربی به عنوان بونسای داخلی نگهداری می‌شود.
بونسای کارمونا دارای پوست قهوه ای روشن است که با بالا رفتن سن به شکل ترک خورده است. در صورت محیا بودن شرایط در طول سال گلهای سفید می‌دهد که به میوه‌هایی شبیه به گوجه‌های ریز تبدیل می‌شود.

راهنمای نگهداری از بونسای داخلی کارمونا

اگرچه کارمونا ظاهرا کمی خشن است، اما گیاهی است کاملا کم توقع و قابلیت نگهداری در محیط بسته (حتی در آشپزخانه با رعایت اصول نگهداری) را دارد و مقاوم به نور خورشید و پرآبی است.

*کارمونا می‌تواند نور مستقیم خورشید را تحمل کند اما اگر از محیط بسته یکباره به مکان آفتابی برده شود باعث تنش شدید و خشکی گیاه می‌شود.
*منظور از پرآبی یعنی گیاه مثل برخی گونه‌ها حساس به آبیاری زیاد نیست.(نیاز آبی گیاه مطالعه شود)

شاید نگهداری از بونسای کارمونا کمی مشکل به نظر برسد اما با توجه به استثنایی بودن گیاه در گل و میوه‌دار بودن و زندگی در محیط بسته ارزش بالایی در نگهداری دارد.

گل و میوه بونسای کارمونا
گل و میوه بونسای کارمونا

محل نگهداری بونسای کارمونا

کارمونا یک بونسای داخلی است که بومی مناطق گرمسیر است و در فصل گرم می‌تواند در خارج از منزل نگهداری شود. این گیاه نور خورشید را به نهایت درجه دوست دارد، برای استفاده نور بیشتر و بهتر می‌توانید از نور هوای آزاد استفاده كنید اما رعایت دونكته مهم الزامیست، گیاه باید اول با محیط بیرون سازش پیدا كند و جهت این منظور باید به تدریج و هر روز چند ساعت این عمل انجام شود و دوم اینكه گیاه را قبل از غروب و با سرد شدن هوا فوراً به داخل اتاق انتقال بدهید.

در خانه باید در پشت پنجره نورگیر قرار بگیرد در این صورت مراقب نور مستقیم خورشید از پشت شیشه باشید كه اندام هوایی گیاه را نسوزاند.دمای مناسب کارمونا ۲۰ درجه سانتیگراد است. در زمستان مراقب باشید دما از ۱۵ درجه کمتر نشود. وقتی در زمستان پنجره‌ها را باز می‌کنید مراقب باشید بونسای کارمونا در مقابل هوای سرد قرار نگیرید.

نكته آخر اینكه این گیاه تغییرات شدید درجه حرارت را دوست ندارد و به همین علت گیاه را در محل‌های مختلف با درجه حرارت خیلی متفاوت قرار ندهید.

کارمونا

آبیاری بونسای کارمونا

بونسای کارمونا رطوبت دوست است و باید به صورت مرتب آبیاری شود. خشکی خاک را دوست ندارد و خاک آن باید همیشه رطوبت داشته باشد. هر زمان رطوبت سطح خاک کم شد، کارمونا را آبیاری کنید به صورتی که آب از زیر گلدان خارج شود.

اما آبیاری زیاد و خیس بودن همیشگی خاک باعث از بین رفتن گیاه می‌شود.همیشه قبل از آبیاری رطوبت خاک را چک کنید و هر ازچندگاهی با کنترل زهکشی از باز بودن سوراخ انتهایی وخروج آب اضافی از گلدان مطمئن شوید.

از جمع شدن اب در زیر گلدانی جلوگیری کنید و یا داخل زیر گلدانی (بین گلدان و زیر گلدانی) یک لایه سنگریزه قرار دهید به نحوی که خاک گلدان در تماس مستقیم با آب قرار نگیرد.این کار در جلوگیری از باتلاقی شدن خاک موثر است.

کارمونا گیاهی رطوبت دوست است. برای تامین رطوبت از اسپری آب بر روی برگها غافل نشوید (از آب تصفیه استفاده کنید).و برای رطوبت بیشتر یک سینی بزرگ پر از سنگ ریزه و آب (سینی سنگ ریزه) زیر گلدان قرار دهید.

بونسای کارمونا

کوددهی بونسای کارمونا

بونسای با توجه به کوچک بودن فضای رشد (گلدان) نیاز به تغذیه مناسب دارد. استفاده از کودهای مایع برندهای معتبر توصیه می‌شود.

بونسای کارمونا برای گلدهی نیاز به کوددهی مرتب دارد. از بهار تا پاییز هر ۲ هفته یکبار با کودهای مایع آن را تغذیه کنید. میزان استفاده از کود را طبق دستوالعمل روی کود یا نصف میزان توصیه شده استفاده کنید. استفاده از کودهای با ازت پایین می‌تواند مفید باشد.

هرس

کارمونا را در هر فصلی می‌توان هرس و سیم‌بندی کرد. هرس مرتب باعث رشد و متراکم شدن آن می‌شود. شاخه‌های جوان انعطاف‌پذیر هستند و سیم‌‌بندی و هرس آنها ساده است. اما شاخه‌های بالغ سفت و شکننده هستند و در زمان سیم‌بندی یا هرس باید دقت کنید که شاخه شکسته نشود.

بونسای کارمونا

تعویض گلدان

تعویض گلدان کارمونا هر ۲ تا ۳ سال یکبار در اواسط بهار انجام می‌شود. هرس ریشه در کارمونا باید به دقت انجام شود، زیرا کارمونا سیستم ریشه‌ایی قوی ندارد. خاک مورد استفاده در کارمونا بهتر است دارای زهکشی بالایی باشد تا به دلیل آبیاری زیاد، ریشه دچار پوسیدگی نشود.

آفات و بیماری‌های

آبیاری کم ، کود دهی زیاد ،استرس محیطی ( نور کم، جریان هوای سرد، جابجایی مکرر و…) می تواند منجر به زردی و ریزش برگهاش بشود.

مگس سفید و شپشک آردآلود از جمله آفت‌هایی که به کارمونا صدمه میزنند. شپشک آردآلود را می‌توان به روش حذف فیزیکی با استفاده از پنبه الکلی یا استفاده از سم کنفیدور درمان کرد.

ویدئو‌های آموزشی

تعویض گلدان و هرس ریشه

قسمت اول

قسمت دوم

فرم‌دهی وسیم‌بندی

استفاده از مطالب و محتوای سایت بونسایکار با درج لینک و ذکر منبع محدودیتی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید